Historie Meché Matrijzen B.V.

matrijzenmaker met een rijke geschiedenis

Neem contact op

Modern familiebedrijf

Meché Matrijzen is een familiebedrijf dat in 1970 werd opgericht. Inmiddels 50 jaar later runt Niels van der Meché (zoon van de oprichter) het volledige bedrijf met succes. In 2002 nam hij het bedrijf met veel plezier over van zijn vader. Niels is gespecialiseerd in exclusieve soorten plastic. Met deze kennis realiseert hij de wensen van u als klant.

 

"Mijn vader heeft altijd gezegd: ‘De dokter is in huis’. Hiermee wilde hij zeggen dat als er problemen zijn, deze acuut worden opgelost."

 

Meché Matrijzen B.V. is voortgekomen uit Van der Meché B.V. Frans van der Meché, oprichter van dit bedrijf, is begonnen in 1970. Zijn eerste opdrachten bestond uit het hardsolderen van medische apparatuur voor Hoekloos. Dit bedrijf fabriceerde onder meer flowmeterbuizen. Frans nam dit project over en automatiseerde dit proces. 

Met zijn ervaring in spuitgieten stelde hij voor om aluminium producten te vervangen door kunststof. Dit gebeurde en al snel volgden de eerste spuitgietmachines. Daarna volgden ook de rageproducten zoals de lolobal, het zwaaihandje en de superjojo. 

 

Al gauw ontwikkelde Van der Meché B.V. zich als specialist voor technische onderdelen. Met deze knowhow werden onder andere producten in de tuinbouw ontwikkeld. In 1988 breidde het bedrijf uit met geavanceerde machines.

 

In de jaren 90 kwam ons bedrijf in contact met een project van Philips. In die jaren was er nog niet veel ervaring met het spuitgieten van teflon. Dit technische probleem werd opgelost en het product werd een succes!

 

In 2002 nam Niels van der Meché (de zoon van Frans) het bedrijf over. In de loop van de jaren is het bedrijf verder ontwikkeld met nieuwe technologieën. De diversiteit van onze producten benadrukt de creatieve inzichten en werkwijze. Het is een familiebedrijf waar wij trots op zijn!